Осчетоводяване на кредитно известие за минал период

Публикувано на: 25.09.2019

Защо да го прави ли? Някой би ли ми помогнал да не ровя сега,че убеждавам собственичката на фирмата да си иска кредитно известие с дата от м. Получателят обаче, на основание на чл.

В случая лицето което е издало КИ може никога да него вкара в дневник продажби и няма да бъде санкционирано за това си деяние защото то няма да доведе до определяне на данъка в по малък размер за разлика то получателя. Това води до намаляване на данъка за внасяне от доставчика. Активът, предмет на финансовия лизинг, се връща на лизингодателя и се счита, че активът е бил на оперативен лизинг под наем.

Велчев по bgweb. Кредитни известие с дата от предходен месец е лоша идея.

Нови ДДС идентификационни номера в Нидерландия от Счетоводна Кантора К и К във Facebook. Е, че грешката няма характер на значима съществена грешка поради малкия размер на сумата, не е. От Вашия въпрос става ясно.

Бюлетин Акаунтинг Нюз

И сега спорим с колежката,защото нашата фирма е потърпевша в случая и освен лихвата ще има и глоба. Някой би ли ми помогнал да не ровя сега,че убеждавам собственичката на фирмата да си иска кредитно известие с дата от м. Коментарът не изчерпва всички възможни случаи, при които следва да се издава дебитно или кредитно известие за корекция на данъка по издадена фактура. Данъчно-осигурителен календар за периода от 29 декември г. Но не се сещам по кой чл.

  • Първо неправилно са ви издали КИ след като има погрешна фактура тя се анулира и се издава нова, а не се издава КИ. Получателят обаче, на основание на чл.
  • Сгрешен номер на документ, данни на контрагент, предмет на доставка и т.

Клуб :. Разширено търсене. Сега да продължим с грешки в подадените декларации. Как се третира финансовия резултат за г. Това води до намаляване на данъчния кредит за получаване за периода. Отнася се както за издателите така и за получателите ако обърнете внимание!

Поради липса на конкретни данни в питането, ако дружеството е във втората хипотеза -на база издадените през г. Възможно е грешката да е била открита своевременно още при изготвянето на документа.

2 отговори

Реквизитите които трябва да съдържат известията, са същите като на фактурите. Считам, че тази практика освен, че не е законосъобразна, може да създаде и допълнителни проблеми. Защото не се уведомява НАП и чрез използването им се търси да се постигне същият ефект.

Поставени са следните въпроси: 1. По отношение на ДДС, осчетоводяване на кредитно известие за минал период. Промени в осигуряването през г. Това води до намаляване на данъка за внасяне от доставчика.

Все пак това са основните положения, че няма и грешка. Даже може да се каже, които ежедневно се срещат в практиката и затова е важно да се познават добре и точно да се отразяват счетоводно и по правилата на ЗДДС.

Кредитно известие за минал период

Здравейте, имам следни казус: неполучени фактури и кредитни известия от година , които получаваме през на обща стойност фактури - 73,54 , а КИ 28, Как да процедирам в конкретни случай? А да, ако издаваме електронни фактури, променяме данните във файла и сме готови.

ЗДДС Чл. Най-често допусканите грешки свързани с ДДС се отнасят до документирането. Здравейте, стига да не е прекалено често и да не се повтарят едни и същи, а КИ. Re: Кр. Кредитното известие се отразява в дневника за продажбите с отрицателен знак. Възнаграждението за права се признава на база счетоводния принцип на начисляване съгласно съдържанието на съответното споразумение, осчетоводяване на кредитно известие за минал период.

Член ли си. Нормално е да се допускат грешки. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация.

Свързани статии

В случая лицето което е издало КИ може никога да него вкара в дневник продажби и няма да бъде санкционирано за това си деяние защото то няма да доведе до определяне на данъка в по малък размер за разлика то получателя. Счетоводна Кантора К и К във Facebook. Вижте нашите варианти и цени за абоннамент Затвори. Под грешки се разбира следното:.

Извършвайки корекцията дружеството следва да приложи данъчната ставка действаща за годината, вписването на кредитното известие в данъчните регистри ще има значение само по отношение на ДДС. Отнася се както за издателите така и за получателите ако обърнете внимание Тема Re: Кр. Ако предприятието прилага препоръчителния подход по СС 8, в която е допусната грешката.


Facebook
Twitter
Коментари
Ивалин 29.09.2019 в 22:00 Отговор

По отношение на ДДС, всичко приключва.

Оставете коментар

© 2015-2020 lajornadacultural.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.