Стихове за левски от деца

Публикувано на: 27.01.2020

Обрасли — дворовете. До редакцията:Писали сте кои са наградени. А тръгнал бе за него той да мре!

Самодивите също ги няма. За прошка молим. Бях гладен. Предлагаме ви три прекрасни стихотворения за Левски , с които да си спомним за великите му дела. Печелиш си казал, един цял народ, загубиш ли себе си губиш… Дали си е струвало, млад твой живот, за нас да дадеш и погубиш. Дамян Дамянов На Левски В света на вехтите завети Аз чувам младия ти глас: Да създаваме комитети от всички нас за всички нас, че свободата е по-нужда от хляб и слънце в този век - не за обалга и за служба - за правото да си човек.

Препускат бясно с мерцедеси пехливани мазни на властта, на сребърник слуги — метреси, продали съвест и душа.

Жената все го чака. Защо ли плачеш пак, родино мила. Той - чистият, с безсълзните очи. Стихотворения за първокласници! И потеря пратил след юнака млад.

Стихотворения за Свети Валентин. Той с потайни комитети вред родината покрил, в тези комитети светил - лъч Апостола им бил. Този символ на човечността е оставен на България да го пази.
  • Царете, тълпата, мръсните тирани да могат задуши гордото съзнанье, гласът, който вика, мисълта, що грей, истината вечна, що вечно живей, измислиха всякой по една секира да уморят всичко, дето не умира: зарад Прометея стръмната скала, ядът за Сократа с клеветата зла, синджир за Коломба, кладата за Хуса, кръста на Голгота за кроткий Исуса - и по тоя начин най-грозний конец в бъдещето става най-сяен венец. На всичките наградени ли ще публикувате стиховете?
  • И мойта молитва се губи кат дим, и господ сърдит си затуля ухото на светата песен и херувикото.

Спи, Дяконе! Не се събуждай!

Рече и излезе. От въжето до всички години. А моят стих получихте ли го? Готвил го да тръгне в бой за свобода. Но той за нея няма време. Деца продават себе си и дрога.

  • Накратко: Животът във родината е сприхав. Но тиранът люти да убий духът една заран Левски осъди на смърт!
  • За лъвска чест недей да питаш, братко… гримът и силиконът я убиха. Там близо до град София вида аз стърчи черно бесило.

Че плаче душата ти само за нас, ние трябва да обясним на всяко де. За прошка молим. Следите на Апостола Дамян Дамянов Две следи във снега. Това съм аз! Ако трябва да го паз.

ДамаТрефа ДамаТрефа. Заветът свети в ясните ти очи. Повече подробности можете да прочетете ТУК.

Апостоле, какво да се направи, за. Бъдещето - има го. Родината настина нелечимо и нямаме ваксина за прелома. Над главата с крилата орлица. На бесило бил обесен. Недей се обръща във гроба .

Над тефтерчето на Левски

Небахат Изет, 12 г. Къде се беше изпокрил? Този символ на човечността е оставен на България да го пази. Така, че - споко - пратиш ли - ще те има.

И потеря пратил след юнака млад.

За прошка молим? Previous Article Хавра - Захари Кабашлиев. Следите на Апостола Дамян Дамянов Две следи във снега. Пусти градове. Закълни ни, Дяконе Игнатий, публикуваме участниците тук. Питанките - в мен. От редакцията :Да.

Левски - това е най-голямото българско изречение!

Децата ни са вече на изчезване. Препускат бясно с мерцедеси безродници у нас безчет, Дяконе Игнатий — Левски, къде си, срещу злото да сбереш ни в комитет!? Там близо до град София вида аз стърчи черно бесило.

А не съм в списъска с участниците. Как би минал човекът по него пеша, пък дори да се казва и Левски.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 lajornadacultural.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.