Как се засажда лешник от ядка

Публикувано на: 07.03.2020

През пролетта храстът ще бъде готов за по-нататъшно развитие. Напоследък в някои страни лешникът се размножава чрез присаждане и се отглежда стъблено.

Плодовете узряват към средата на август. Тази плесен се прошарва с черни тела. Присаждане калеми с лешници. Такова задълбочаване е необходимо, че влагата след напояването не се разпределя твърде много, а се абсорбира в почвената повърхност близо до корените.

Йоан Богослов. Непосредствено след засаждането на растението на открито, необходимо е фиданките да се осигурят с добри условия за бързо израстване на кореновата система.

Мястото за кацане световния ден на кучето да бъде предварително обработено със специални препарати, как се засажда лешник от ядка, за да се отърве от възможни вредители. Но преди прибиране на реколтата трябва да изчакате няколко години. Средно от храст се получават около кг.

Високохрастовите боровинки са многогодишни храсти Синя Американска Боровинка Дървесината издържа до под - 30 градуса С,а плодните пъпки до под градуса С. Сортът е самобезплоден.

Важно за фермера. За да получите изобилна култура, на място е необходимо да засадите не по-малко от 10 храсти от лешници. Допълнителна грижа за лешниците Вредители и болести.

Сродни публикации

Отрязването им на нивото на повърхността на почвата не довежда до намаляване броя на издънките. Плодовете узряват в края на септември и началото на октомври. Йоан Кронщадски. Цветовете на лешника са разнополови, но се намират на едно дърво. След засаждането изрежете ствола на височина см. Как да се справя с тази ситуация?

А женските цветове на това дърво все още спят. Цъфтежът на смесените пъпки в зависимост от сортовете може да бъде през октомври, декември или януари-февруари. Кожицата им се отделя лесно! След известно време ларвите напускат лодовете и се заравят в почвата.

Резитбените дейности при овощни видове може да се разделят на същински и спомагателни.

Сортове лешници

Сортът има среден период на цъфтеж. Как плододават ябълките. Цъфтежът им е ран. Hazelnoe: засаждане и грижа прости.

Храстите са умерено растящи и са добре приспособени към едностъблено отглеждане. Затова издънките трябва да се премахват, като се разрови почвата и се изрежат с остра ножица до основа, как се засажда лешник от ядка. Как реагират лешниковите растения на напояване. При дървовидни форми височината е по-голяма. Подходящи са и местата покрай големите реки в равнинните части. Преди да засадите дървото, защото правилното кацане ще определи по-нататъшното развитие на храста и образуването на плодове.

Препоръчително е да събирате семената от здрави дървета. Цъфтежът започва през март до момента, когато младите листа растат върху растението. Лешникът плододава на едногодишна дървесина, поради което резитбата трябва да подтиква храстите към ежегоден силен растеж. Всеки разсад се поставя на разстояние от метра.

  • Goji berry е Добре разклонен храст,който има многобройни тънки,изправени леторасти, достигащ..
  • Температурите ще се задържат по-високи от обичайните.
  • А женските цветове на това дърво все още спят.
  • Мъжките съцветия се формира от есента, но до самото си цъфтене остават много плътни като образувание.

Лешниците се нуждаят от следберитбено дозряване от дни? Кога и как се как се засажда лешник от ядка резитба за подмладяване на лешниковите храсти. Арония за любители. Листата през лятото имат зелен цвят, а с пристигането на есента те стават червени.

Научете повече Разбрах. Вкусовите им качества са много добри. Беритбата трябва да се извършва в пълна зрелост за да бъдат ядките с високо качество. Сортът има вкусни, сладки плодове.

Подгответе се за кацане

За мулчиране използвайте суха трева, стърготини, натрошени кори, торф и т. Дървото му има силен растеж и достига на височина до 20 - 30 т. Препоръчително е да събирате семената от здрави дървета.

Използваме бисквитки cookiesза да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Ядките са средно едри и изпълват добре черупката. Има добра съвместимост с културните лешникови сортове.


Facebook
Twitter
Коментари
Августиана 12.03.2020 в 03:53 Отговор

С такова растение за възрастни можете да съберете килограма ядки. Можете да присаждате в обичайното време — юли-началото на август или през пролетта.

Алексо 14.03.2020 в 18:06 Отговор

Добре е при всяка зимна резитба да се прави преценка на по-старите клони и да са премахват онези, по които няма или има съвсем слаб едногодишен прираст. Те имат ядки образуват твърда черупка, която е обвита лист cupule.

Оставете коментар

© 2015-2020 lajornadacultural.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.